Home BLOG 005. AAN DE MEUK

Ik ben verslingerd aan mijn smartphone, hoe vaak ik niet zeg dat dat ding een deel van mijn hersenfunctie over neemt, afspraken in mijn digitale agenda, mijn email, mijn wekker, mijn muziek, mijn gelopen routes, de krant, mijn foto’s, mijn contacten, werkelijk ALLES aan data zit geborgen in dat kleine klompje techniek. Tijdens een gezellig samenzijn met vrienden stel ik geregeld de vraag “welke apps heb jij?” en dan ben ik met name benieuwd of zij misschien een app gebruiken waarvan ik het bestaan nog niet wist en mijn leven nog eenvoudiger kan maken 😉

Onlangs had ik na lange tijd weer eens afgesproken met vriendin J. een lekker druk bezette meid met body en brains, het was heerlijk om haar weer te spreken en naast de herinneringen bespraken we ook ons ‘hier en nu’. Hoe gaat het op het werk, in de liefde, heeft zij ook last van de crisis? Is hun huis al verkocht? Hoe gaat het met je ouders en wat worden ze oud he? J. en ik filosoferen graag over de psyche van de mens, de werking van ons brein en waarom we reageren zoals we reageren? Ik ben het onrustige en onstuimige deel van ons twee, J. doet aan yoga, leeft gezond en zelfbewust, daar kan ik nog wat van leren! Het ontbreekt mij nog wel eens aan zelfbeheersing, het in gareel houden van mijn eigen gedachten, ik ga rennend door het leven en vergeet zo nu en dan adem te halen. Zo’n twee tot vier keer per jaar loopt de emmer over en ben ik een week van de leg door mijn zelf gecreëerde chaos. Zelf gecreëerd JA!! Naarmate de jaren verstrijken, we rustiger worden en we meer gaan zelf reflecteren ben ik tot de conclusie gekomen dat ik zelf deze puinhoop creëer. Ik ren en loop te hard door het leven, neem geen tijd voor mezelf en leef eigenlijk niet in het ‘hier en nu’ maar in het ‘straks en later’.

Om mijn kostbare tijd enigszins in goede banen te leiden leef ik met een agenda en mijn lijstjes, zonder MIJN lijstjes ben ik nergens!! J. heeft pedagogiek gestudeerd en komt altijd met wereld ideeën, simpele voorbeelden waardoor bij mij ineens het kwartje valt, EUREKA!! Zo ook dit keer, “zeg heb jij eigenlijk de soChicken app al? Ken je die eigenlijk al?” ik keek haar aan en schudde een NEE en vroeg me af of ik achterliep in de tijd, ze vroeg het me op zo’n manier dat ik even het gevoel kreeg de plank finaal mis te hebben geslagen. “NEEEEEE?! Ohh dan MOET je die METEEN even looien”. Braaf volgde ik haar instructies, zo’n app is immers met dezelfde snelheid weer verwijderd. Ze vertelde me over de leuke en handige live style tips en het is zeker iets voor jou beaamde ze. We kletsten nog wat verder, namen afscheid met een “TOT HEEL GAUW”……… steevast……… om er vervolgens noChicken geen reet van terecht te laten komen omdat we wederom beheerst worden door alle drukte in ons ‘hier en nu’.

Thuis aangekomen opende ik de app en was compleet verrast over het aanbod en de diversiteit aan onderwerpen, zelf hulp is altijd leuk, tips zijn ALTIJD welkom en het geeft ook een stukje herkenning. Als dergelijke stukken geschreven worden en er hele apps omheen ontwikkeld worden……. dan ben ik ECHT NIET DE ENIGE, dat geeft hoop…. Ik opende een artikel wat begon met de titel Fris Begin: LEVEN ZONDER OVERBODIGE SPULLEN…………….. Mijn aandacht was getrokken, ik plaatste het artikel in mijn favorieten en zou het oproepen wanneer ik toe was aan een leven zonder MEUK.

Vorige week kreeg ik het op mijn heupen, las het artikel uitvoerig door en begon gestaag aan het begin der afrekening, zes bananendozen vol met boeken die ik OOIT NOG had willen lezen. Deze boeken leggen een soort druk op mij, stuk voor stuk heb ik ze aangeschaft om ze te lezen, een soort afspraak die ik aan ga. MAARRRRRRRRRR…… ik kom er NIET AAN TOE!! GEEN TIJD, GEEN RUST. Ik neem afscheid van de boeken die me die druk bezorgen en zou ze verkopen op een kofferbakmarkt. Het feit dat een en ander al klaar staat om te vertrekken uit mijn leven geeft me weer lucht, en hoe heerlijk als straks AL DIE MEUK, DIE ZWARE LAST, allemaal de deur uit, foetsie, weg ermee……… Gevoelsmatig krijg ik nu wat meer lucht in het ‘straks en later’ er komt weer een gaatje op de agenda. En ze is nog lang niet uitgemeukt, ik zeg VIVA soChicken!! AANPAKKEN DIE MEUK!!

 

 

Similar articles
2 1292

2 2099

Leave a Reply