Home BLOG 007. ZERA GAAT OP VAKANTIE

Het behoeft geen uitleg dat je als schuldenaar geen budget voor vakantie hebt, dat is een gemakkelijk sommetje. Je bent gauw uitgerekend en vakantie wordt haast een eng woord. Maar je zult Zera niet zijn, als je ook daar je creativiteit aanboort en gebruik maakt van het eigen netwerk. Wij zijn een stel zonder kinderen, daardoor flexibel, EN………… passen graag op in tijden van vakantie 😉 Zo hadden wij in het verleden geregeld de beschikking over een woonboerderij in Drenthe, en waren er op die manier echt even uit. We verzorgen de aanwezige dieren, trekken erop uit in de omgeving, lezen een boek, kijken televisie, koken een hap en maken een praatje met de lokale bevolking. Gewoon de dingen die je thuis ook doet maar dan ergens anders en met een ander ritme.

Volgende week vertrekken we voor 10 dagen naar Drenthe/ Overijssel, een vrijstaande woning in een bosrijke omgeving, het huis van de moeder van vriendinnetje J. Moeders verhuisde enkele jaren geleden naar het Overijsselse dorp, in het had verleden J. altijd op de honden gepast. Met de komst van de tweeling van J. gaat dat echter wat moeizamer, gelijk werd daar aan ons gedacht, moeder M. stuurde ons een mail. De verkering had nog dagen staan, waarom niet?

Het weekje in het ‘vakantiehuisje’ komt op een wel HEEL welkom moment!! Heerlijk wandelen met de honden in het bos, de natte bladeren die kraken onder je voeten, de zon die prachtig door de bomen straalt, de kleuren, de geuren en niet te vergeten de frisse buitenlucht…………. ERUIT……………….. NAAR BUITEN!!!! Ik wil wandelen, ik ga wandelen, ik ga lezen, ik ga ONTZETTEND lezen, ik ga onderuit op de bank ongegeneerd naar domme televisie kijken, ik trek met helemaal terug daar in dat denkbeeldige hutje op de hei. Bij aankomst groot inkopen doen zodat we daar verder weinig omkijken naar hebben, deur dicht, kachel aan, honden erbij, liters thee……….. ik kan me nu al verkneukelen.

Het mooie van deze constructie is dat het twee kanten op werkt, wij zijn er even uit, in een andere omgeving en de huis(dier)eigenaar is verzekerd van de verzorging van zijn dieren en het huis. Onze alternatieve manier van vakantie vieren heeft er mede voor gezorgd dat we positief verbaast zijn over de schoonheid van ons eigen land, Nederland is PRACHTIG!! We hebben echt nog wel mooie plekjes, rustige plekjes, dunbevolkte plekjes, plekjes waar er nog plaats is voor de natuur. De Krim lijkt mij ook zo’n plekje, we zijn er nog nooit eerder geweest……………… 2 uur rijden enkele reis, weer een ander deel, weer een andere omgeving, welke schoonheid ontdekken we daar? Kunnen we gelijk nog even onze gratis hobby http://www.geocaching.nl uitoefenen, wordt vast leuk!!

 

Similar articles
2 1292

2 2099

Leave a Reply