Home BLOG 008. PLOFKIP WORDT BOFKIP

Wij als dierenliefhebbers eten wel vlees maar gek genoeg mag het er voor ons allebei niet uitzien alsof het van een dier afkomstig is. Wij willen geen botten, beenderen, vetjes, zenen, bloederige toestanden, spieren, organen of andere weefsels. Nee wij halen filet, eten voornamelijk kip, vis en gehakt, zo nu en dan een schnitzel, hamlap of ander vleesachtig iets. Het ontneemt ons de eetlust dat kluiven, maar zonder vlees kunnen of willen we eigenlijk ook niet…………… hebben het toch nodig…………………… ons gebit is ervoor gemaakt………….. we zijn het gewoon zo gewend.

In mijn puberteit was ik erg nieuwsgierig naar het vegetarisch zijn, dat wilde ik ook wel. Mijn ouders waren er stellig in en vonden dat iets dat ik maar moest doen als ik op mezelf ging wonen, als ik later groot was, ik was in de groei en had het nodig. Nog steeds gaat het wel eens door mijn hoofd, hoe zou het zijn om NOOIT meer vlees te eten? Kan ik dat? Ga ik het niet ontzettend missen? En wat zal ik dan het meeste missen? Het beleg op mijn brood, een lekkere filet american of een medium gebakken varkenshaas met champignonnen roomsaus? Al jaren kom ik er niet uit met mezelf en heb een soort tussenoplossing bedacht, ik ben “semi-vegetarisch”, je eet wel vlees maar het is ondefinieerbaar, je haalt er met geen mogelijkheid nog een dier uit. En geregeld sla ik een dag over, vervang ik het vlees door een eitje, vis of kaas.

Maar als we dan toch vlees kopen zijn wij met ons budget helaas genoodzaakt op de kleintjes te letten, ook wij zijn debet aan de kiloknallers. En hoe erg vind ik dat? Ik vind het VRESELIJK en nog VRESELIJKER vind ik al die filmpjes waarin ons duidelijk wordt gemaakt de kiloknallers te boycotten omdat de dieren op veel te kleine oppervlakte met zovelen worden gehouden om de prijs bewust laag houden. Mijn hart huilt………. Moet ik dan toch vegetarisch worden? Moet ik dan toch het stukje vlees dat ik zo nu en dan ‘nodig’ heb laten staan, omdat eerlijk vlees niet binnen mijn budget past.

Dergelijke vraagstukken kunnen me lange tijd bezig houden, wat mij hierin frustreert is het feit dat ik het een taak van de overheid vind dat het vlees dat geconsumeerd wordt diervriendelijk in de schappen komt. Omdat dat als een utopie klinkt hebben wij er thuis iets op gevonden, elk stukje vlees wordt met liefde bereid, we maken er een culinair staaltje van…………. dan heeft het ergens nog nut gehad…………. Laatst nog belandde onze Bofkip in een zelfgemaakte, zeer goed gelukte pindasoep. Het maakt het allemaal iets minder wrang.

BOFKIP

Similar articles
2 1292

2 2099

Leave a Reply