Home BLOG 018. ZERA’S WINST

Aangezien de verkering en ik in een koophuis wonen konden we destijds niet terecht binnen de Gemeentelijke Schuldhulpverlening, maanden hebben we lopen leuren. Zo weken wij noodgedwongen uit naar een erkende organisatie welke gespecialiseerd is in bewindvoering en het ondersteunen van mensen in financiële nood. Het traject wat daaraan vooraf gaat is de hel!! Alle onbetaalde rekeningen zorgen voor een drukkend gevoel, doen de heren en dames deurwaarders daar nog een schepje bovenop, naast al het andere verdriet de ideale ingrediënten voor een zenuwinzinking.

Onze schuld lossen wij in drie jaar keurig netjes in, daarbij horen wij volgens onze bewindvoerder bij de 2% die dat lukt, dat zorgt al voor een beter gevoel. Het is toch een fijn idee te weten dat alle schuldeisers aan het einde van de rit hun geld hebben gehad, weliswaar heeft het even geduurd maar ze krijgen het. De rechter hoeft ons aan het einde van de rit andere schulden niet meer kwijt te schelden in de vorm van die schone lei, dat geeft een boost.

Dat dit voor mij een ‘once in a lifetime’ is moge duidelijk zijn, DIT NOOIT MEER!! Ik ben geen vrager, niet iemand die me afhankelijk opstelt, ik ben het type van alles zelf willen doen, onafhankelijkheid geeft vrijheid, rust en ruimte. Sinds mijn laatste persoonlijke crisis is er een hoop veranderd, lijkt wel of ik ben wakker geschud uit een hele boze droom. Alles valt langzaam op zijn plek en ik krijg weer zin in de toekomst.

Dat je zonder geld buiten de boot valt begrijpt alleen dat deel dat zichzelf ook in de rode cijfers bevind of achter die boot aan heeft gezwommen. EN…… het is een leuke wereld, een lieve wereld, een wereld waar iedereen blij is met je komst, een wereld waar het weer draait om de mensen. Misschien had ik dat nodig? Misschien moest ik eerst buiten die boot vallen om die mensen te mogen ontmoeten? Om mijn sombere blik weer te laten stralen? Al die lieve mensen zijn voor mij een bron van inspiratie, stuk voor stuk ontzettend creatief. Je moet wel!

Toch heeft die WSNP ook voordelen, we hebben wekelijks geld, geen gezeur meer aan de deur, een ander die je paperassen regelt. Ik ga het straks nog missen, het geeft je wel ruimte in de kop. Maar waar ik het meest dankbaar voor ben is het terugvinden van mijn creativiteit,  en dat ik heb kennis mogen maken met prachtige inspirerende mensen, dat beschouw ik voor mezelf als de ALLERGROOTSTE WINST.

 

 

Similar articles
2 1342

2 2150

Leave a Reply