Home BLOG 020. ZERA’S TROUWPLANNEN

Veel meisjes dromen ervan om later als ze groot zijn te trouwen, ik ga niet ontkennen dat ik die droom niet had. Echter opgegroeid en de dertig gepasseerd is het nog altijd bij dromen gebleven. De verkering is bij uitstek geen romanticus, het zegt hem allemaal niks en ‘zonder dat papiertje houd ik ook van je’ is zijn motto. Nu weet ik wel dat dat zo is, nu voel ik ook dat dat zo is maar zo zou het voor mij ook alleen bij dromen blijven.

In mijn omgeving leven maar weinig mensen het traditionele leven, enkele zijn getrouwd en nog minder van onze vrienden hebben het leven aan één of meerdere kinderen geschonken. Trouwen is uit? Vriendin A. woont samen met haar vriend, al 18 jaar vormen zij een setje, maar omdat ze niet getrouwd zijn blijven ze voor de wet dus vriend en vriendin, partners, maar geen man en vrouw. Als je zo lang samen bent dan ben je voor mij man en vrouw, er zijn stellen die in dit tijdsbestek al twee keer getrouwd en gescheiden zijn. Dan houden A. en het M. het toch maar mooi vol, echte liefde!

A. is het type vriendin waar ik alles mee kan delen, ALLES!! We hebben geen schaamte, kunnen samen lachen, huilen, creatief zijn en ons allebei goed inleven in sombere gedachte of gevoelens bij de ander. Tijdens een van onze middagjes bijkletsen bespraken we het onderwerp trouwen, ‘vind jij het erg dat je niet getrouwd bent?’ vroeg A. ‘Nou nee, ik heb er eigenlijk nooit zoveel mee gehad’ antwoordde ik. En dat is ook zo. Om eerlijk te zijn vind ik dat hele trouwen maar een ‘bloody poppenkast’. Je geeft een hoop geld uit, trekt een dag je mooiste kleren aan, verplicht anderen aan die toestanden mee te doen, om in hoeveel van de gevallen over een X aantal jaar te gaan scheiden?

Nee, trouwen stond sinds ik volwassen werd en de eerste bruiloften had meegemaakt, niet meer op mijn verlanglijst. Toch ben ik een type dat graag in het middelpunt staat, om die reden zou trouwen dan juist hartstikke leuk kunnen zijn. Misschien had ik wel moeten trouwen toen ik nog een twintiger was, toen dacht ik er nog allemaal niet zo over na.

A. schonk nog een kopje thee in, keek me aan en zei ‘je zou wel een mooie bruid zijn, het is toch jammer’. Goh, als het dan alleen om die jurk zou gaan dan konden we vast wel eens een fotoserie organiseren toch? Men neme een jurk van Marktplaats, kiest een mooie zonnige dag en voila je kunt reporteren tot je een ons weegt, daar hoef je toch niet zo’n officiële aangelegenheid voor op te zetten?

Gekscherend opperde ik dat ik dan wel met mezelf zou trouwen, dan ben je er van verzekerd dat er NOOIT een scheiding komt. We lachten wat, maar ondertussen vroeg ik me af of dit eigenlijk bestond, kun je eigenlijk wel trouwen in je eentje? Ik sloeg Google erop na en verbaasde me over de zoekresultaten, het bestaat, weliswaar niet voor de wet, maar het is mogelijk. Vol verwachting klikte ik de eerste hit aan, om vervolgens héél enthousiast te raken.

Dat trouwen met jezelf is zo gek nog niet! Het bevat voor mij alle ingrediënten waar een bruiloft en de daarbij behorende belofte aan moeten voldoen. In dit geval beloof je dus trouw aan jezelf, en hoe mooi is dat? Na alles wat er de afgelopen jaren is gebeurt, het gevecht dat ik met mezelf heb gehad om uit dat sombere dal te komen. Hoe mooi zou het zijn als ik na dat alles mezelf trouw beloof? Met mezelf afspreek nooit meer daar te komen? Dat doen we dan in de vorm van een trouwerij, in dit geval een feestje voor mezelf.

In mijn tien-stappen-plan heb ik opgenomen dat ik mezelf elke maand iets leuks beloof in de vorm van een leuke activiteit, iets waarmee je de lolmeter weer aanvult en leuke herinneringen opbouwt. Hoe leuk en symbolisch zou het zijn als ik dan aan het einde van de rit mezelf een leuke ‘bruiloft’ beloof? Eind 2015 worden we schuldenvrij verklaard, 2016 begint voor ons dus blanco. Dingen als trouwen bewaar ik dan ook voor deze periode, zo heb ik iets om naar uit te kijken en voldoende tijd om de dingen vorm te geven. Een solobruiloft heb ik zelf nog nooit meegemaakt, hoe groots pakken we het aan? Doe je een jurk? Vier je het uitbundig, voor intimi of gezellig samen met een clubje vriendinnen? Wil ik een ring of toch liever een tattoo? Goh, nooit gedacht dat ik me nog eens met trouwen zou bezig houden en dan al helemaal niet op deze ludieke manier. Misschien moet ik mezelf eerst nog vragen?

Klik op de afbeelding om door te linken naar de pagina waar ik ideeën op deed

Similar articles
2 1342

2 2150

Leave a Reply