Home BLOG 021. ZERA SPAART HERINNERINGEN

Als ik in een goed flow verkeer dan regent het ideeën, de gedachten komen op gang zodra ik ga zitten. Zodra mijn omgeving rustig is gaat mijn brein op volle toeren. Belangrijk is dan ook om die goede flow vast te houden, mindere dagen kennen we allemaal, maar ik wil vooruit. Sombere gedachten helpen daar niet bij. Met het opdelen van de hele berg is het me allemaal een stuk duidelijker, overzichtelijker, ik kan weer ademen. Dat niemand me dit bij de GGZ ooit heeft aanbevolen is mij nog dagelijks een raadsel. Anyway, om die gedachtenstroom positief gestemd te houden hanteer ik een aantal leefregels binnen mijn stappenplan, met stip op één GENIETEN!!

Ik schrijf Genieten graag met een hoofdletter omdat ik zoveel waarde hecht aan de inhoud van het woord. Genieten is iets dat je kwijt bent, dat je als het ware verleert als de verdrietmeter te lang en te ver in het rood staat. Genieten is iets dat ik weer leerde tijdens mijn Hersentocht, het buiten zijn, het samenzijn met Ullah, het bewegen, het alleen zijn, en de liefde van de mensen onderweg lieten mij weer zien dat er ook leuke dingen waren. Die dingen die ik misschien wel meemaakte maar niet meer zag of beleefde omdat ik simpelweg niet meer wist hoe ik er mee dealen moest, mijn lijf stond al jaren stijf van de stress.

Door mezelf strak aan mijn leefregels te houden plan ik het Genieten nu in. Wekelijks block ik twee dagdelen in waarop ik van mezelf verplicht MOET Genieten, ik noem het ‘QualiMe time’. In het begin was dit even wennen en kon ik me er nog niet altijd aan overgeven. Maar door mezelf die dingen te gunnen ging het peil van de lolmeter ondertussen wel omhoog, WINST!! Toen ik voelde dat daar winst te behalen viel werd ik steeds ondernemender, wat is er mogelijk, wat kan er, wat wil ik en hoe kan ik mezelf binnen die twee jaar zoveel mogelijk verrijken? Genieten blijkt het sleutelwoord 😉

Het zijn simpele kleine dingen, dingen die ik eigenlijk altijd al eens had willen doen maar waar ik vaak de energie niet voor had om ze uit te voeren. Ik ben met iets kleins al heel tevreden. Zo’n QuiliMe moment kan dan ook van alles wezen, van een middag in de badkamer, tot een wandeling met de honden, tot het bezoek van vrienden, even met iemand bellen, een boek lezen, tot zelfs een weekje logeren op de boerderij of het ontmoeten van digitale vrienden.

Ondertussen doe ik afstand van heel veel spullen (lees: 005. AAN DE MEUK), spullen die ik al zo lang met me mee sjouw, die eigenlijk alleen maar ballast vormen. Opruimen, weg met al die zooi. Dat geeft ruimte, niet alleen in huis, nee vooral in de kop. Het is een proces waar je doorheen moet, het herstel van een schade, zo zie ik het maar. Grappig eigenlijk, want al die meuk is ooit ontstaan door financieel gebrek, spullen kun je immers altijd verkopen… Alleen dat er van dat verkopen niet zoveel kwam omdat ik de energie er niet voor had, die had ik niet zien aankomen.

Het consuminderen en het Genieten zorgen ervoor dat ik positief gestemd blijf, de ideale mix en iets dat ik volledig zelf kan invullen. Omdat ik ergens toch een spaarder ben heb ik een spaarpot uit die troep getrokken, deze vul ik met briefjes waarop ik herinneringen schrijf, dingen die ik NOOIT meer wil vergeten maar anders toch ongemerkt voorbij gaan. Aan het einde van het jaar trek ik de dop onder mijn spaarpot vandaan om vervolgens alle leuke momenten nog een keertje te herbeleven. Kortom we gaan op mooie herinneringen jacht, laat die spaarpot maar uitpuilen! Kleine momenten, grote momenten… ze passen er allemaal in.

herinneringen

 

 

Similar articles
2 1342

2 2150

1 reply to this post

Leave a Reply