Home BLOG 025. #BLOGESTAFETTE 2014 – 5 DINGEN DIE JE ALTIJD WILDE WETEN OVER...

Gisteren werd ik door mijn vriendinnetje en tevens inspirator Chantall alias @electricluna van www.maanisch.nl geTagged voor een #Blogestafette. Nu ben ik doorgaans een plogger en schrijf ik de laatste tijd meer achter de schermen. Het inspireert en motiveert om weer eens wat te bloggen en ik vind het dan ook een eer deze 5 geheime dingen prijs te mogen geven.

Deze estafette vind zijn oorsprong bij Anna-Maria alias @puur van www.annamariaheeftgelijk.nl. Haar spelregels luiden; maak je lezers bekend met 5 dingen die ze altijd al van je willen weten maar nooit durfde te vragen. Geef daarna het stokje door aan jouw drie favoriete bloggers. Volgens Anna-Maria ‘DE manier om snel de blogcommunity te snappen en elkaar te vinden.’

1) Ik kom over als een grote stoere meid maar eigenlijk, diep van binnen ben ik gewoon een zacht gekookt ei. Ondanks mijn leeftijd, er werd door menigeen gekscherend geroepen dat dat wel zou veranderen als er interesse kwam voor mannelijk schoon. Ik ben en blijf nog altijd trouw aan het slapen met mijn Knuf. Waar ik ook ga, zodra ik ergens de nacht doorbreng reist Knuf met me mee. Ik schaam me er niet voor, heb dat nooit gedaan en ben niet voornemens dat ooit te gaan doen. Het geeft iets vertrouwds, iets dat er overal en altijd is. Iets met het geurtje van THUIS! En als het ergens niet donker genoeg is ook functioneel als ooglap.

2) Ik barst van de hoogtevrees. Op de vierde etage van een flat loop ik langs de muren over de galerij. Iets in mij laat al het overige om me heen draaien en zorgt voor een levend lachspiegel effect. Ik blijf dan ook liever met beide benen aan de grond.

3) Op het toilet zit ik het liefste met de deur open. Met de deur dicht vind ik het allemaal wat benauwend. Op deze manier houd ik gevoelsmatig nog contact met de buitenwereld. Eigenlijk vind ik elke doorgebrachte minuut in het kleine kamertje zonde van de tijd. Helaas is het een noodzakelijk kwaad en een dagelijks terugkerend gebeuren.

4) Over het algemeen houd ik van alles wat leeft. Echter word ik begrenst door mijn angst voor reptielen, vogels en alles wat kruipt, zoemt, glibbert en springt. Het is het gebrek aan kennis dat weet ik ook wel maar mijn hart slaat gewoon op hol als ik me op 1m² bevind met zo’n engerd. Al zou ik er maar een fractie meer van begrijpen dan kan ik die angst misschien ooit overwinnen, maar ik zie de noodzaak (nog)niet.  Een hyperfocus insecten klinkt mij als horror in de oren.

5) Ik kom een leven tekort voor alles wat ik nog wil doen en zien. Door mijn vele interesses is het mij tot op heden nog niet gelukt ergens ECHT in uit te blinken.

Ik geef het stokje door aan;
Esther (@cultilicious) van www.cultilicious.com. Ik ben vooral gecharmeerd van haar vlotte pen en haar cynische kijk op het leven. Scherp, gevat, direct, herkenbaar, doortastend en met een vleugje humor. Dit alles vind je terug in haar blogs.

Esther (@esdonkers) van www.estherdonkers.nl. Wederom een Esther. In haar blogs lees ik vooral de liefde voor het leven en de medemens. Esthers kijk op het leven is realistisch, onbeschroomd, oprecht en vol toewijding. Menigmaal warm ik mijn hart aan haar woorden.

Mijn laatste stokje geef ik aan Sigrid (@sigridvaniersel) van www.verhaallijnen.nl. Al enkele jaren volg ik met enthousiasme haar blogs vol inspiratie over schrijven. Sigrid legt aan de hand van haast tastbare voorbeelden uit hoe je de schrijver in jezelf kunt ontvouwen. Ik heb online al erg veel van haar geleerd en ben dankbaar voor de tips die ze deelt. Naast haar blogs heeft Sigrid ook boeken geschreven en geeft ze (online)cursussen en workshops op het gebied van creatief denken.

PicsArt_1413831323377

Similar articles
2 1506

0 361

2 replies to this post
  1. Nou wat ontzettend lief gezegd! Ik neem het stokje graag aan. En ik geniet dagelijks van jouw plogs en hoop nog lang met je mee te kunnen lezen en leven! X

    • Ik vind het een eer en ben benieuwd naar jouw 5 mysteries 🙂 Leuk te horen dat je geniet van mijn dagelijkse beslommeringen. Ik ben voornemens de 365 (plogproject) te verlengen….. shhttt!!

Leave a Reply