Home PLOG DI 29 APR – CHAGRIJNEN, KNUTSELEN EN BRAINFOOD

DI 29 APR
EEN DAG WAAROP IK IN MIJN HOOFD WEER EVEN ONDERUIT GING. HET BLIJFT VALLEN, OPSTAAN EN WEER DOORGAAN. IK HEB EEN EN ANDER GEVORMD TOT EEN KORTE CHAGRIJNIGE PLOG.

20140429_090559
8.15 uur: Kunnen we vandaag niet overslaan? Ik voel het al… het wordt niks vandaag. De achtbaan draait weer rondjes. Vandaag maar een beetje in en om het huis vertoeven.

20140429_101225
Ik besluit de ochtend te spenderen aan wat uiterlijke verzorging van mijn harige vrienden. Ivy doet een jas uit, de zomer komt eraan!

20140429_111117
Brera mag in bad. De haren van haar oor zijn vettig door het behandelen van haar oorontsteking. Deze is over, ze mag lekker in de shampoo.

20140429_113156
Dit meisje vind al dat gepoedel heerlijk, het is echt een tutje. Ik föhn haar droog en probeer eigenlijk een foto met Monroe effect. Maar doe het me maar eens na, een föhn, een hondje op hoogte en het maken van een foto. Het is ietwat onhandig kan ik u melden.

20140429_160448
Eigenlijk staat er een afspraak op de agenda, ik zeg af en ga aan mijn sterrenproject. Op een dag als deze wil ik niet onder de mensen. Ik wil rust en vind dat in creatief bezig zijn. Ik bel A. voor wat inspiratie en peptalk, ‘waarom kom je niet even hier knutselen’ vraagt ze. Lijkt me een goed plan, gewapend met mijn benodigdheden verhuis ik een paar deuren verder op.

20140429_160533
Maar WAAR haal ik de inspiratie vandaan?? Voelde mijn hoofd van de week nog zwaar, vandaag heb ik gevoelsmatig helemaal geen hoofd.

20140429_160558
A. is druk bezig. Ze heeft het al concreet en moet het alleen nog even uitwerken.

20140429_173230
Misschien wat van dit dan maar?

DI 29 APR.BRAND BLADERGROEN KRANT
Ondertussen horen we een BLEEB… Er woedt een felle brand in Purmerend, een plaatselijke newsfeed brengt ons op de hoogte.

20140429_173237
We keuvelen wat over en weer, snaaien wat koek en snoep en genieten van elkaars aanwezigheid. We hebben altijd grootse plannen, zoals bijvoorbeeld het verbouwen van haar zolder tot atelier. Hoe lang we dat al niet roepen, er is nog nooit wat van terecht gekomen. Anyway, ik heb weer twee sterretjes af. Beiden staan symbool voor iets dat ik moet loslaten.

20140429_182656
Ik help met opruimen en ga op huis aan. De verkering is al thuis, we gaan gelijk onderweg voor een boodschap. We hebben trek in asperges, maar ze zijn nogal duur. Ik verlaat met een wat-moeten-we-nu-eten-gevoel de Lidl. In de winkel werd het me allemaal teveel, de ongeduld vloog me naar de keel. In de auto bedachten we wat het dan moet worden.

20140429_185052
Beiden zijn we wel een klein beetje ramptoerist, soms… Op de terugweg rijden we een klein stukje om. Even kijken hoe erg de brand in de school is. We hadden eigenlijk verwacht dat er nog geblust werd. Op televisie zie je altijd dat ze nog heel lang nablussen. Er is niemand te zien, zelfs geen rook, wel een zwart dak.

20140429_201922
Thuis begin ik aan het eten. We kozen unaniem voor spinazie met een eitje. Misschien knap ik er van op?
Het staat immers op de brainfood lijst. Een lijst met producten welke een positieve invloed hebben op het brein. Het eten van noten doet me bijvoorbeeld heel erg goed.

20140429_213844
We hangen voor de buis met pulp van de bovenste plank. Een nieuw seizoen Barbie en Michael begint vandaag. Via Twitter volg ik de reacties van andere kijkers. Er wordt voornamelijk gesproken over haar gebruinde huid, iemand vraagt zich af of ze in een pot Nutella is gevallen. Ik vraag me voornamelijk af waarom ze zo grof in de bek zijn waar zo’n kleine hummel bij is.

20140429_220706-1
Omdat de verkering zijn weekend begonnen is proosten we met een lekkere Tequila. De peper is lekker ingetrokken en zorgt voor een extra dimensie. Het proeft als een klein gerechtje. Na Barbie kijken we nog naar een nieuw programma van Jan Kooijman. Een programma dat maandag werd uitgezonden en gaat over mensen met een dwang. De deelnemers worden voorgesteld, ik ben benieuwd naar meer van dit en kan dit programma toevoegen aan mijn lijstje op te nemen. Nog een borreltje later gaan we naar bed.

Dag dag…

Similar articles

Leave a Reply