Home PLOG DO 20 FEB – EEN PLASTIC MONSTER, OPSTARTPROBLEMEN, VITAMINE D EN...

DO 20 FEB
EEN PLASTIC MONSTER, OPSTARTPROBLEMEN, VITAMINE D EN MIJN SCHADUW

20140220_084701
JA daar zijn we weer!! Een onrustige nacht achter de rug, we hadden gisteren het hobbelpaard uit de jeugd van de verkering meegenomen, de honden waren van mening dat het een monster betrof, en achten het nodig te grommen en blaffen naar het stuk plastic. Als ik je vertel dat onze hondjes een mandje op de slaapkamer delen dan kun je je voorstellen hoe ik ongeveer insliep. Ik had de wekker om 8 uur gezet, maar zocht gretig naar de snoozeknop, uiteindelijk sloeg ik om kwart voor negen de dekens van me af.

20140220_090318
NEE!! Dit haat ik, waarom hang je niet gewoon een nieuwe op? WAAROM? Waarom laat iemand de wc zo achter? Onderwijl ik me irriteer bedenk ik dat de blaam dit keer mezelf betreft…… dat is waar ook, ging de telefoon niet? JA, zo ging het, mijn toiletbezoek werd ruw verstoord door een ‘bleep’, en alle bleepjes werken op mijn zenuwen, ze geven mij het gevoel dat ik DIRECT IN ACTIE moet komen. Ik verliet gisteren met mijn broek op de enkels (beetje overdrijven mag) de wc en ben in alle haast vergeten het rolletje te wisselen….

20140220_090823
Zo doen we dat!!

20140220_084529
Hallo kleine grote smurf, vrouwtje komt eraan… Benny is in tegenstelling tot Brera wel een ochtendhond, zodra er leven in de brouwerij komt is hij van de partij ‘GAAN WE DOEN DAN?’

20140220_085415
Het voordeel van de winter is dat je gewoon een muts op kunt zetten, zo kan ik mooi mijn ochtendcoupe camoufleren. Dat ik soms stiekem een badjas onder mijn jas draag ziet niemand, wel lekker warm!

20140220_085856
Goh, wat is dat toch? Dagelijks loop ik over één van de bruggetjes die onze straat rijk is, je woont in Waterland of niet 😉 Anyway, ik vraag me dus al enkele jaren af wat deze rare buis aan de brugpaal is, voor mij een echte hersenbreker. Iemand?

20140220_092553
Daar gaan we weer, het digitale ochtendrondje, mijn shake en niet te vergeten mijn halve liter kamille thee. Waar het gros naar een dampende kop koffie grijpt, blijf ik trouw aan mijn bakkie thee, op elk uur van de dag kun je mij een mok voorzetten. Ik lust dan ook bijna alle varianten maar geef de voorkeur aan kruidenthee, en NEE ik ben geen ‘zwever’.

20140220_124628
Ik verhuis naar boven, zet mijn favoriete huishoudelijk apparaat aan. THANK GOD, HULDE AAN DE UITVINDER VAN DE WASMACHINE!! Elke keer als ik op die startknop druk spreek ik het beestje vriendelijk toe en dank hem voor de moeite die hij mij bespaard. Want stel je voor dat we alle was nog op zo’n ouderwets wasbord moesten doen, pffffff het idee alleen al maakt me moe. ‘Doe je best Masjien, ik hoor je straks wel’…. Onze Masjien bleebt namelijk ook 😉

20140220_111233
Ondertussen haal ik de droger leeg, vouw de was en laat het bad vol lopen. Straks nog even een vorkje prikken op de verjaardag van de dochter van S. wat zal ik eens aantrekken? Dat jurkje of toch gewoon mijn allerliefste-lievelingsbroek onder de lievelingsbroeken, mijn boyfriend…. of die legging met die lekkere warme trui?

20140220_130850
Ik lig in bad en geniet van het uitzicht op mijn schattige poesenmeis, dit is mijn weesje, ze stamt nog uit de tijd dat ik in de dierenopvang werkte. Eigenlijk heet ze Kikker, maar de verkering vind Kikker geen naam voor een katachtige, dus noemen we haar Kiki of poesje. Dit kleine lieve poppetje is bijna 7 en heeft dapper gestreden voor haar leventje. Als kitten werd zij op de leeftijd van slechts twee weken, samen met haar broertje, in een plastic zak aan een hek van een kinderboerderij gehangen. Ze kwam bij ons in de opvang, zowel ik als mijn collega’s hebben haar geflest, ze is ZO mensgericht. Kiki is mijn schaduw in huis, waar ik ga is zij.

20140220_133642
Ik ontvang een appje van Y. ‘kan ik je even bellen?’… Ik droog me af, lummel nog wat in de badjas en druk op het groene telefoontje in mijn scherm. ‘Hallo schatje’ klinkt het aan de andere kant van de lijn, ik vind het heerlijk haar Limburgse accent weer te horen, het klinkt zo gezellig, zo buitenlands, ik moet soms even goed focussen op ons gesprek, de verbinding werkt helaas ook niet altijd mee…. toch ECHT ver weg dat Limburg 😉

20140220_142112
Omdat ik al ver op schema lig voor wat betreft de studie, had ik mezelf vandaag een zonnetje beloofd. Vitamine D zijn goed voor de kop, dus ik zeg ‘ABSORBEREN MAAR!!’

20140220_142703
En wie hebben we daar? Als dat Kikkerpoes niet is. Ik heb haar reeds verteld dat zonnebanken niets voor poezen is en dat ze er echt geen kleurtje van krijgt, dat ze haar oogjes toe moet doen en dat het beter is als ze een stukje verderop gaat liggen… Maar poes geniet duidelijk en Kieks heeft een streepje voor, zij mag dat, zij mag dingen die andere poezen niet mogen, een poes met privileges.

20140220_171903
Ik koos wederom voor mijn boyfriend (model broek) en ging op verjaardagsvisite, de dochter van S. werd 7, HIEP HIEP HOERA,  gefeliciteerd met je meissie!! ‘Kom hier lieverd, dan geef ik je een dikke zoen’.

20140220_153210
Wat is een verjaardag zonder taart?! DAAR kwamen we voor 😉

20140220_153142
En slingers… Als je als meisje 7 wordt zijn roze slingers een absolute must!!

20140220_175055
Net als deze paarse vlechtjes voor in je haren, deze had ik vroeger ook willen hebben. Zo’n kinderverjaardag doet je weer even kind voelen…. héél even dan.

20140220_183302
Vandaag een zelfgemaakt soepje uit de vriezer, ziet er echt ranzig uit zo. Eenmaal warm in de kom ben je dit beeld gauw vergeten.

20140220_190354
Kijk, dat ziet er al heel anders uit. Heerlijk, in het hoekje van de bank, kleedje en een dampende kom met zelfgedraaide ballen, ik houd ervan, ik ben een echte soepklant.

20140220_190903
Sinds de spelen staat onze televisie afgestemd op Nederland 1, ik lepel mijn soepje, dip mijn broodje en geniet van de prachtige kur van de 15 jarige Russische Yulia, ze kan betoverend mooi schaatsen, het ontroerd me.

20140220_091010
Vanmiddag trof ik dit boek in mijn kast, eigenlijk bedoeld voor de Hersentochtveiling, helaas werd er maar op een item geboden, niet op de twee boeken (Lenig denken en Toverballen voor het brein) die Sigrid Van Iersel van Verhaallijnen beschikbaar stelde. Ik ben zo vrij geweest er zelf in te beginnen, Sigrid boeit en inspireert me, het leest lekker weg en er staan leuke weetjes, tips en oefeningen in. De verkering begint vandaag in de nachtdienst dus ik weet wat ik straks ga doen…

Dag dag…

Similar articles

Leave a Reply