FLYER

RUIM 480 KMm WANDELEN VOOR DE HERSENSTICHTING

In het voorjaar van 2013 wandelde ik samen met mijn Fjordenpaard Ullah zo’n 500km door eigen land, en haalde daarmee zo’n € 1100,- op voor de Nederlandse Hersenstichting. Vanuit het uiterste puntje van Limburg tot aan het Noordhollandse Purmerend binnen een tijdsbestek van vijf weken. Een en ander werd geboren uit een periode waarin het mij allemaal teveel werd, een oude wens om voor lange tijd alleen te zijn en mijn creatieve brein vormden de ideale combinatie voor het ontstaan van de Hersentocht.

Tijdens dit avontuur maakte ik gebruik van de gastvrijheid van de mensen onderweg, vooraf was de route uitgestippeld en de slaapplaatsen besproken, er moest immers ook rekening gehouden worden met een slaapplaats voor Ullah. Ik koos voor de Hersenstichting omdat ik vond dat zij wel wat extra aandacht konden gebruiken, onderweg liep ik duidelijk zichtbaar in een oranje t-shirt van de stichting. Onderweg had ik veel aanspraak,  ik kreeg dingen aangeboden als een (warme) versnapering, een appel of een emmer water voor ‘het paard’ er werd een praatje gemaakt en deelde ik kaartjes uit waarop mijn actie beschreven stond.

Op Facebook bestaat een pagina waar het gehele avontuur te volgen was middels een blog en honderden foto’s, vooral de reacties en steunbetuigingen van mijn volgers deden me goed. Ook de reacties onderweg waren hartverwarmend, ‘wat je vandaag de dag nog los kunt krijgen bij de bevolking, hoe men met je meedenkt, je wil helpen, je verhalen willen horen of je spontaan iets aanbieden’. Bij het uitwerken van de trip moest ik zelfs enkele mensen teleurstellen omdat het aanbod van overnachten zo groot was.

Er werden etappes gelopen van 7 tot 30 kilometer. ‘Na zo’n 6 km krijg je een soort rust over je waardoor je aan bezinning toe komt, onderwijl trekt het mooie landschap aan je voorbij’. Persoonlijk heeft het mij veel rust gebracht en heb ik waardevolle nieuwe contacten opgedaan, ‘wat ik in deze periode heb meegemaakt zal altijd een onderdeel van mij blijven, op sombere dagen denk ik vaak terug aan de bijzondere mensen die mijn pad kruiste. Onderweg heb ik ontdekt dat het schrijven mij heel erg ligt, dit is iets waar ik beslist mee wil doorgaan, op veler verzoek van anderen’. Ik hoop met mijn Hersentocht een inspiratie te zijn voor anderen, ‘leef je droom, je zult zien dat je het onmogelijke mogelijk kunt maken’.

Op Hersentocht vind je meer over mijn actie en kun je alle reisverslagen nog eens nalezen.

HT COLLAGE