Home PLOG VR 21 FEB – UITSLAPEN, ONVERWACHTS BEZOEK, ZAKDOEKEN EN EEN CRISISWRAP

VR 21 FEB
UITSLAPEN, ONVERWACHTS BEZOEK, ZAKDOEKEN EN EEN CRISISWRAP

20140221_111729
Ik kan uitslapen en heb voor het eerst sinds weken geen wekker gezet, mijn eerste blik op dat zenuwending laat me zien dat het 11.15 uur is……….. WAT?! Dit is wel een heel enthousiaste versie van uitslapen, ik ga zitten, wrijf de slaap uit mijn ogen en strompel naar de badkamer. Wat een hoofd, kunnen we daar nog wat van maken vandaag? Ik heb de slechte gewoonte ’s avonds met mijn make-up in bed te stappen, ach dat beetje eyeliner en mascara kan toch geen kwaad? En aangezien ik elke ochtend een uitgebreid bad neem moet dat kunnen.

20140221_112711
De verkering heeft nachtdienst en neemt bij thuiskomst de eerste ronde van de hondjes voor zijn rekening, verklaard gelijk waarom ik kon uitslapen 😉 Eerst maar eens een bak thee, ik wijk af en begin met een verfrissend sinaasappeltje.

20140221_112948
Kijk, daar kun je zo’n zeepbakje ook voor gebruiken. Je moet het jezelf een beetje gemakkelijk maken, geld hebben we niet maar spullen en ideeën in overvloed 😉 Typisch gevalletje van Westerse luxe, GENIETEN!!

20140221_123031
Ik koos vandaag voor de legging en een warme trui en riep de honden, het zag er lekker uit buiten, we konden best wel even een wandeling maken. Oef, het is frisser dan ik dacht.

20140221_122204
Ik loop richting het park, mijn hoofd er niet helemaal bij. Sleepbot gaf maar liefst 9 uur en 41 minuten slaap aan, teveel slaap voelt op een of andere manier ook niet lekker. Toch wordt ik even HEEL BLIJ….. kijk hier, februari en de lente dient zich aan, het voelt spontaan niet meer zo fris.

20140221_122220
Ik kan ook wel even een selfie maken…. Ik ben ontevreden over het resultaat, maar niet perfect is ook goed 😉 Ik heb afgelopen zomer mijn mooie lange lokken geknipt en daar heb ik misschien, eerlijk gezegd toch wel een klein beetje spijt van. Ik laat het weer groeien en moet dus de fases van die verschrikkelijke KUT-lengtes door, dit kapsel is totaal niet mijn ding, het past me niet…… maar HOE ERG?! Het kan even niet anders. ‘Lieve, lieve haartjes….. als jullie mij horen, willen jullie dan alsjeblieft een beetje snel groeien?’ Ik wil weer een staart, wind door mijn haren als ik op Ullah galoppeer, dat gevoel van lange haren mis ik en maakt mij jaloers op alle vrouwen met een mooie bos, dames NIET knippen hoor!!

20140221_122257
TSJAKKAA!! Ik signaleer ook wat blaadjes aan de bomen en héél veel knopjes….

20140221_122320
NEE?! Ook al besjes? Februari….. toch?

20140221_125045-1
Thuis tik ik snel een shake achterover en twijfel nog wat over mijn dagindeling. Daar kwam snel verandering in, een ‘bleeb’ van oom H. ‘of ik wat te doen heb vanmiddag?’ Ik heb ALTIJD wat te doen, maar nog niks concreets op de agenda, NU WEL!! Oom H. zou rond de klok van twee komen, een verlaat ziekenbezoek, ik ‘bleeb’ hem nog dat er een echo klinkt in ons magazijn en hem dus niks kan aanbieden bij de koffie.

20140221_133734
Ondertussen doe ik nog wat licht huishoudelijk werk, ik neem de liggende delen af, boen het toilet, sop wat in de keuken en naai gelijk maar even het gaatje in mijn maillot. Ook weer klaar, lekker!

20140221_141401
Oom H. wil niet in beeld maar bracht wel wat lekkers mee voor bij de thee. Ik ben nog altijd duf van het lange slapen, BAH! Daarom krijgen jullie deze ‘vinger in beeld’, ik ben er echt niet bij en constateerde het net pas, en toen… toen, waren de broodjes op 😉

20140221_211711
Het was een heftig middagje. Als iemand heel vertrouwds mij vraagt hoe het met me gaat….. soms, heel soms breek ik dan, vanmiddag was zo’n moment, ik heb het vaker bij oom H. Ik jank er een pak zakdoeken doorheen, en nog één, ik ben aan het verwerken, het eruit janken, het lucht op.

20140221_182456
Gelukkig staat een van mijn favo maaltjes op het menu, ooit ontstaan als een bij elkaar geraapte crisisbonenschotel. Je kijkt wat je in huis hebt en fabriceert er een maal van, dit resultaat was verrassend lekker en komt zeker wel één keer de maand voorbij. De verkering beloofd te koken, ik start mijn eerste digitale rondje, lekker even een momentje voor mezelf…

20140221_202046
Naast het lekkers bij de thee bracht oom H. deze mooie ruikers mee, op zijn advies sneed ik de stelen schuin af en zette ze in lauwwarm water, zo had de bloemist gezegd zei hij. Eens kijken hoe lang onze poezels deze ruikers respecteren 😉

20140221_201033
De verkering roept, ‘we kunnen eten’. Ik klap mijn laptop dicht en verdwijn naar de keuken, wat ruikt het lekker! Ik leg de vulling altijd in het midden van de wrap en rol ‘m dan op…

20140221_195400
Snijd de boel vervolgens in hapklare brokken en nestel mezelf in het hoekje van de bank.

20140221_193610
Ik zak onderuit, zapp door naar Utopia en zit net als onze Kikker aan de buis gekluisterd. Ze hebben gisteren gestemd, Hakim is teleurgesteld in de stemmen van Aike en Isabella, Emiel schopt woest tegen een leeg vat en Billy verft de haren van Charlotte. In dit fragment slaan ze zichzelf op de borst voor wat betreft de gedane zaken met Humana. Ik denk er het mijne van, schuif mijn wrap naar binnen en neem me voor om de rest van de avond in luie positie in het hoekje van de bank te verblijven, het wordt vandaag niet veel meer.

Dag dag!

Similar articles
2 replies to this post
    • Dank je wel Jan en welkom in mijn digitale leven 😉 Ik vermoed dat er veel bomen worden gekapt in verband met geleden stormschade, zonde maar in een dergelijke geval niet onoverkomelijk.

Leave a Reply