Home PLOG VR 27 MRT – EEN KINK IN DE KABEL, RENNEN DOOR DE...

VR 27 MRT
VANDAAG WIJZIG IK NOODGEDWONGEN DE PLANNEN EN GA IK ‘S AVONDS IN GEDACHTEN OP REIS.

20150327_074009
Het is half 8 als ik al buiten loop met de honden. Ik werd een uur voor de wekker wakker uit een nare droom die levensecht leek. Geen lekkere opstart dus, kun je nagaan hoe dat hoofd doorgaat als we slapen. Maar het zonnetje is al aanwezig om dit uur, dat dan weer wel. Ik heb wel zin in een lekkere dag.

20150327_081557
Ik start mijn plogmasjien om de afgelopen dagen de lucht in te gooien. Maar er volgt een kink in de kabel in de vorm van een stroomstoring. Er zit niets anders op dan ander vertier te zoeken. Ik moet nog stofzuigen, wassen, wil een shake en eigenlijk graag in bad. Niets van dat alles gaat zonder stroom.

20150327_121427
In de tussentijd kwam er een buurvrouw aangewaaid die ik maar een koud drankje aanbood. Thee ging immers ook niet. Als buuf de deur uitloopt schiet 10 minuten later de stroom weer aan. Ietwat ontregeld besluit ik eerst maar eens een plons te maken.

20150327_121449
Shake mee.

20150327_125945
En na afloop op advies van de doktersassistente de voeten föhnen. Ik heb wat last van waterwratjes onder de voeten en tussen de tenen. Ze jeuken, branden en zijn irritant. Goed droog maken dus en de voeten talken alvorens de sokken aangaan. Weg met die dingen!

20150327_133253
Snelle smakelijke lunch.

20150327_140753
En voila, er is weer stroom. We kunnen aan de stofzuig.

20150327_172936
De hele middag snelt aan me voorbij met allerhande huishoudelijk geneuzel. Eind middag schiet ik in mijn kloffie en gaan we naar de boerderij voor de voerbeurt.

20150327_173348
Bij de Jumbo halen we op de terugweg nog wat kleine boodschappen.

20150327_180109
In het nieuws wordt zelfs gesproken over de grootse stroomstoring van vanmorgen. Het betrof ook best een groot gebied. Maar om hier nou helemaal een nieuwsbericht van te maken vind ik ook wat ver gaan. Of komt het omdat zelfs Schiphol in het donker zat? Het heeft me wel een klein beetje beangstigd. Helemaal toen ook het mobiele netwerk eruit klapte en er daardoor helemaal geen communicatie op afstand meer mogelijk was. Het heeft me even allemaal enge dingen laten denken. Wat was ik opgelucht toen de radio vanzelf weer aansprong.

20150327_184052
Dan wordt er aangebeld. Het zijn vrienden M. en B. Ze hebben gezellig wat voorjaar meegebracht.

20150327_184640
Op speciaal verzoek van hen maak ik chapati’s. De paprika vervang ik door mais omdat één van mijn tafelgenoten dat eerste niet blieft.

20150327_190255
We gaan aan tafel. Alles gaat schoon op en we bespreken ondertussen alle ins en outs. Met het mooie weer op komst naderen de eerst geboekte tripjes van dit seizoen ook. Wat staat er bij wie op de agenda? We wisselen tips uit en praten over landen die we nog eens willen bezoeken. Behoorlijk wat wijn en een kleine denkbeeldige wereldreis verder zwaaien we ze aan het einde van de avond weer uit. Veel plezier met jullie komende weekendje weg en tot gauw!

Dag dag…

Similar articles
2 replies to this post
  1. Die stroomstoring maakt duidelijk hoe kwetsbaar we zijn en hoe ver van de natuur. En toch heb ik er altijd vertrouwen in dat het binnen een half uurtje weer werkt allemaal. Dat komt omdat dat ook altijd zo is. Tot nu toe. Als zoiets iets langer duurt en de supermarkt raakt leeg, dan wil ik ons nog wel’s zien. Dat is wel een goed moment om te ontdekken wie je vrienden zijn en wie niet.

    • Eng he? En wij maar denken dat we zo slim zijn. De mensen die primitief, zelfvoorzienend en in een stam leven zullen ons nog eens uitlachen. Wij zijn zo ver verwijderd van ons instinct dat ik me afvraag wie er uiteindelijk slimmer/ gelukkiger is. Medelijden hebben is dan ook niet nodig, zij zijn met minder tevreden en snappen niks van onze westerse luxe. Geluk verdeeld zich over meerdere lagen en zit ‘m in heel andere dingen. Maar dat het hier een rare/ enge bedoening wordt als we geen beschikking over elektra meer hebben staat vast. Brrrrr.

Leave a Reply