Home PLOG WO 21 JAN – EEN GOEDE BODEM, GRONDWERKLES, ONRECHT EN ONEERLIJKHEID

WO 21 JAN
VANDAAG BEGINT ALS EEN GOEDE DAG, ‘S MIDDAGS ZUIGT ÉÉN TELEFOONTJE ME HELEMAAL LEEG WAARDOOR IK ‘S AVONDS NIET VEEL MEER WAARD BEN.

20150121_084951
08.30 uur: Na een goede nacht slapen sla ik de dekens van me af. Er staat iets op de agenda waar ik me erg op verheug, kom maar op!!

20150121_103553
Alle dieren zijn verzorgd door de verkering, die is na een drukke nacht werk zojuist naar zijn bed vertrokken. Ik begin de dag met een vloeibaar ontbijt en maak ongemerkt iets teveel, ach dat legt een goede bodem.

20150121_112239
Nadat ik wat geplogd heb is het tijd om de spullen te pakken. Ik word ergens verwacht.

20150121_133751
Ik heb een afspraak met de gele.

IMG-20150122-WA0000
Vandaag hebben we de eerste les in grondwerken. Dit bevordert de band en laat meis haar hersenen gebruiken. Nu we niet meer rijden is dit een welkome afwisseling.

IMG-20150122-WA0002
Het ziet er altijd zo simpel uit he? Maar ga er maar eens aan staan. Er bestaat in mijn optiek geen grotere spiegel dan een paard. Gaat er iets niet zoals je wilt dan zul je bij jezelf ten rade moeten gaan wat jij niet goed of onduidelijk doet. Blijft keer op keer een uitdaging!

20150121_133801
Na de les verrichten we nog wat stalwerkzaamheden. Het is rond het vriespunt vandaag maar als je zo lekker bezig bent merk je daar helemaal niets van.

20150121_140011
Weer thuis haal ik de kleine viertvoeters op voor een rondje.

20150121_140335
Gelijk maar even wat posten.

20150121_141410
Als we terugkomen trek ik dit lieve kaartje uit onze eigen brievenbus. Lief dat iedereen zo meeleeft en je probeert op te vrolijken met wat lieve woorden. Het doet me erg goed!

20150121_141454
Ik warm een soepje op…

20150121_141416
… en besmeer wat rijstenwafels met een dikke laag boter welke ik uiteindelijk beleg met kaas. Simpel maar lekker.

20150121_155620
Zodra mijn maal erin zit en de vaat in de wasser staat ga ik mezelf ook maar eens opfrissen.

20150121_153132
Kan ik gelijk nog wat leren. Bij dit artikel blijf ik hangen en voel ik de weerstand opkomen. Wet Mulder zou in het leven geroepen zijn voor het in beslag kunnen nemen van een voertuig als onderpand zodra men de boete niet kan betalen. WAAROM, gijzelen ze dan mensen? Sinds de aflevering van Radar van afgelopen maandag, waarin dit uitgebreid aan het licht kwam, houd me dit bezig. Ik las ook de blog van Cel 34. Het laat me allemaal niet los. Enkele jaren geleden is mij een zelfde soort geintje overkomen waardoor ik nu opnieuw aan mijn rijbewijs kan. Ik wil het allemaal vergeten maar stuit op allerhande kromme wet- en regelgeving en handjes boven elkanders hoofd houden culturen. Dit stemt niet vrolijk en tast je behoorlijk aan in je eigenwaarde.

20150121_163943
Het is al laat in de middag en ik hoef de deur niet meer uit, huispak aan dus. Er zit van alles in mijn hoofd wat ik wil schrijven, ik besluit eerst even te bellen. Dat had ik beter niet kunnen doen. De instantie die ik aan de lijn heb maakt het alleen nog maar erger. Iets met kastjes, muren en een gebrek aan kennis. Ze roeptoeteren maar wat en verwijzen je na een kritische vraag gewoon naar een ander. Die ander wijst weer met de vinger naar de één en zo ben ik al van voor de kerst aan het bellen voor duidelijkheid. Maarliefst 15 UUR bellen heb ik erop zitten. Ik ben slechts een paar frustraties verder.

20150121_170907
Dat schrijven gaat zo helemaal niks worden. Mijn keel zit dicht, mijn adem hoog en de tranen branden in mijn ogen. Ik probeer mezelf niet mee te laten slepen in dit langslepende onrecht en probeer mijn gedachten op iets anders te zetten met een film. Als ik me helemaal geïnstalleerd heb en het verhaal net op gang komt word ik terug gebeld. De stem aan de andere kant van de lijn doet erg zijn best voor me. Het stelt me gerust maar ik blijf er verdrietig onder. WAAROM moet alles ZO omslachtig gaan? Waarom kunnen mensen zo oneerlijk zijn? Waarom doen ze een ander met vrees voor eigen baan zoveel ellende aan? Dit zijn vragen die me bezig houden en me een heel andere kijk op mijn soortgenoten hebben gegeven. De mens is niet zo leuk als dat ze zich doet voorkomen. En zeker mensen in een bepaalde functie niet. Helaas hebben we te dealen met de oneerlijkheid van onze medemens. Maar dit mag je vooral niet uiten want dan schijn je te bevestigen wat ze eigenlijk liefst over je denken. ARGHHHHHHHHHHHHH!! Onrecht, mensen… WAT MOET IK ERMEE?!

20150121_204705
De film heb ik uiteindelijk maar afgezet. Ik kon er mijn gedachten niet bij houden en ben naar aanleiding van het telefoontje nog maar eens wat gaan nalezen op het wereldwijde web. Als de verkering wakker word begin ik aan het eten. Het is al rond achten als ik de pannen op het vuur zet. Ik mopper, klaag en huil wat en zodra ik hem heb uitgezwaaid voor zijn laatste dienst ga ik maar eens naar bed. Ik heb behoefte aan slaap. Een lange nacht slapen.

Dag dag…

Similar articles

Leave a Reply