Home PLOG ZA 30 MEI – RESTJES STRESS, EEN ENERGIEBEWAKINGSSYSTEEM, EEN SLAP VERHAAL EN...

ZA 30 MEI
VANDAAG ZIT IK NOG ALTIJD DE GEVOLGEN VAN STRESS UIT. DE GELE GEEFT GOEDE ENERGIE EN IK VERTEL U EENS WAT OVER MIJN PUNTENSYSTEEM.

20150530_082552
De afgelopen dagen gingen natuurlijk helemaal nergens over. Ik was in de veronderstelling dat ik met het slagen voor mijn rijbewijs eindelijk een streep kon zetten onder een naar stukje verleden. Dat hele gedoe wat er daarna volgde heeft me geen windeieren gelegd. Vandaag beginnen we opnieuw. Al werk ik eerst de lichamelijk restjes opgedane stress weg. Dit goedje verricht wonderen.

20150530_100122
Met nog altijd een beperkte bewegingsvrijheid kom ik toch maar wat in actie. Het leven gaat immers gewoon door he? We wassen dit hondje.

20150530_132214
Rond het middaguur trek ik de poepstampers (stalschoenen) aan en gaan we er op uit.

20150530_135425
Ik beschik over een zelf uitgedacht energiebewakingssysteem. Hier train ik mezelf alle dagen in en wil dit graag met U delen. Het werkt ongeveer zo: elke nieuwe dag begint met 100 energiepunten (trek daar wat van af als je ziek bent of een slechte nacht hebt gehad). Kijk in de agenda naar de activiteiten voor die dag en geef daar punten aan. Hoeveel kost een bepaalde activiteit je? Of levert het je misschien punten op? Maak dan een berekening om te zien of je het die dag gaat redden met je energie of dat je iets kunt aanpassen aan het programma. Ik weet van mezelf dat ik ziek word als ik in de min kom. Mijn absolute ondergrens is -120. Dan gaat het lichaam in protest. Ik probeer daar altijd ver onder te blijven en streef er naar om bij het afsluiten van de dag niet al mijn punten verbruikt te hebben. 10 over houden is ideaal, dan sluit je lekker af en slaap je rustig in. Om dit hele puntensysteem heb ik een hele strategie bedacht om mezelf op de rit te houden. Waarom dit verhaal bij deze foto? Eigenlijk om de simpele reden dat ik U wil vertellen dat ik hier op -115 zit en U er zonder deze uitleg waarschijnlijk niets van begrijpt. Ik ben ervan overtuigd dat dit systeem bijdraagt aan het in balans zijn/ komen met jezelf. De gele geeft weer wat punten waardoor ik niet verder afzak. Maar ik moet mezelf nu wel in acht gaan nemen.

20150530_150308
Thuis splitsen we op. Hij naar het werk, ik naar bed. Met de survivalkit op links en de afstandsbedieningen op rechts kom ik deze dag wel door. De kaasdingen uit de kit mogen er aan geloven. IK HARTJE KAAS!!

Screenshot_2015-05-30-15-01-50
Deze vermakelijke film weet ik helemaal uit te kijken. Het is een rete slap verhaal maar precies goed voor dit moment. De warme kruik in mijn nek doet haar werk maar echt soepel voelt het nog niet. Ik draai me nog maar eens een uurtje om.

20150530_200252
Rond de klok van zeven meld ik me weer in het land der levenden. Nou ja, enigszins levend dan. Mijn energiemeter staat nu op zo’n 40 punten. Maar het is zaterdagavond, we hoeven niks. Vandaag dan ook van de makkelijke; ‘ik zeg Knorr, dat breekt zo lekker de week’.

20150531_002019
Als hij laat op de avond de sleutel in het slot draait kijken we samen naar Zie Ze Vliegen. Ik vind er eigenlijk niet zo veel aan. Super flauw, niet mijn gevoel voor humor. Maaruh, ik ga me zo langzamerhand eens klaar maken voor één-orenland. Trusten!

Dag dag…

Similar articles

Leave a Reply