Home PLOG ZO 27 JUL – SLAPEN, BADDEREN, MASKEREN EN EEN NIEUWS VERZADIGING

ZO 27 JUL
VANDAAG EEN KORTE PLOG VAN EEN KORTE DAG. HET GING ALLEMAAL NIET ZO LEKKER IN DE KOP.

20140727_093729
10.30 uur: Uitslapen deel twee. Maar bij het ontwaken voel ik al meteen dat het vandaag niet zoveel gaat worden.

20140727_105042
Na de honden uitgelaten te hebben en de rest van de dieren van voer te hebben voorzien vind ik het mooi geweest. De verkering ligt nog altijd op één oor. Hij moet vanavond zijn eerste nachtdienst in en slaapt vast wat voor. Ik heb geen nachtdienst maar slaap wel met hem mee.

20140727_135515
Als ik ergens in de middag weer wakker word trakteer ik mezelf op een uitgebreide badsessie en een masker.

20140727_140317
Eentje van klei die langzaam opdroogt en uithard. Raar gevoel is dat. Maar wel goed voor de pukkels en puistjes die me de laatste tijd tergen. Dit afval van binnenuit komt allemaal voort uit een hormoonhuishouding die nog ontregeld is.

20140727_185547
Vandaag kan ik niet zoveel hebben. Laat ik het klein houden, thuis blijven en doen wat er gedaan moet worden. De konijnen verdienen weer een schoon bed en ik veeg de hele tuin aan. Ook weer netjes!

20140727_185846
De verkering deed in de tussentijd een boodschap en komt terug met een blikje Cherry Coke. ‘Misschien knap je ervan op?’

20140727_194932
Ik vind er vandaag allemaal geen reet aan en kan gelukkig een bordje opscheppen van een leftover van gisteren. Het is mijn eigen schuld. Ik lees teveel over het neergehaalde vliegtuig. Allerhande complottheorieën waar je niet vrolijk van wordt. Er dreigt een derde wereldoorlog zeggen ze. En ik wil helemaal geen oorlog. Ik ben er bang van. Geeft mij het gevoel dat ik het helemaal nergens voor doe. Want wat als we op een oorlog afstevenen? Moet ik dan nog wel naar Spanje? Kan ik me dan niet beter druk maken om zaken als het aanleggen van een flinke voorraad? De verkering vind dat ik moet stoppen met lezen. ‘Er komt geen oorlog’ stelt hij me steeds gerust. Ik weet het allemaal niet. Na een telefoontje met vriendin M. besluit ik de app van de krant en van Facebook van mijn telefoon te gooien. Ik wil niet meer de hele dag meldingen van allerhande ellende. Eens kijken of dat bijdraagt aan een rustiger hoofd.

Dag dag…

Similar articles
2 replies to this post
  1. Gooi het nieuws aan de kant!
    Vreselijk gevoel hè de angst voor oorlog.
    Kijk de andere kant op, als je er echt naar moet kijken roepen ze je vanzelf.
    Tot die tijd heb je er geen invloed op.

    • Daar heb ik nu reeds een begin mee gemaakt. Angst is inderdaad verschrikkelijk, je kunt er zo weinig mee :’-(

Leave a Reply